معرفی کوتاه چند اختلال شخصیت رایج



◀️ اختلالات شخصیت با یک الگوی پایدار از افکار، احساسات و رفتارهای ناسازگار مشخص می شوند که می توانند باعث آسیب جدی به روابط و سایر زمینه های زندگی شوند. در این پست به معرفی کوتاه انواع اختلالات شخصیت می پردازیم.

▪️ اختلال شخصیت ضد اجتماعی
اختلال شخصیت ضد اجتماعی با بی توجهی طولانی مدت به قوانین، هنجارهای اجتماعی و حقوق دیگران مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً علائم آن را از دوران کودکی نشان می دهند، در احساس همدلی با دیگران مشکل دارند و از رفتارهای مخرب خود پشیمان نیستند.

▪️اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی با علائمی از جمله بی ثباتی عاطفی، روابط بین فردی ناپایدار و شدید، خودانگاره ناپایدار و رفتارهای تکانشی همراه است.

▪️اختلال شخصیت وابسته
اختلال شخصیت وابسته شامل الگوی مزمن ترس از جدایی و نیاز مفرط به مراقبت است. افراد مبتلا به این اختلال اغلب رفتارهایی می کنند که منجر به دریافت توجه و مراقب ویژه از دیگران شود. 


▪️اختلال شخصیت هیستریونیک

اختلال شخصیت هیستریونیک با الگوهای هیجانی شدید و رفتارهای توجه جویانه همراه است. افراد مبتلا به این عارضه در مکان هایی که در مرکز توجه نیستند احساس ناراحتی می کنند، احساساتشان به سرعت تغییر می کند و ممکن است رفتارهای اجتماعی نامناسبی داشته باشند که جلب توجه کنند.


▪️اختلال شخصیت وسواسی اجباری

اختلال شخصیت وسواس فکری-اجباری یک الگوی فراگیر از مشغولیت به نظم، کمال گرایی، انعطاف ناپذیری و کنترل ذهنی و بین فردی است. این وضعیت، متفاوت از اختلال وسواس فکری عملی OCD است.

▪️اختلال شخصیت پارانوئید

اختلال شخصیت پارانوئید با نشانه های بی اعتمادی به دیگران، حتی خانواده، دوستان و شرکای عاشقانه مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال نیات دیگران را حتی بدون هیچ مدرک یا توجیهی بدخواهانه می دانند.

▪️اختلال شخصیت اسکیزوئید

افراد مبتلا به این اختلال به شدت درون گرایانه زندگی می کنند و اغلب نسبت به روابط بی تفاوت هستند. آنها عموماً قادر به بیان عواطف خود نیستند و می توانند سرد و گوشه گیر به نظر برسند.