آزمایش مادر جایگزین!



◀️ در دهه‌های 1950 و 1960، تحقیقات روان‌شناختی از این دیدگاه حمایت می‌کردند که نوزادان به دلیل تأمین غذا به مادرشان وابسته می‌شوند. 

◀️ اما هارلو و دسته ای دیگر از روانشناسان استدلال کردند که این دیدگاه، اهمیت عشق و همراهی را در رشد سالم کودک نادیده گرفته است.
هارلو برای اثبات این دیدگاه، دست به انجام یک آزمایش زد که این آزمایش بسیار مورد توجه قرار گرفت.

 او میمون‌های شیرخوار را که تنها چند ساعت از تولدشان می گذشت، از مادران بیولوژیکی‌شان گرفته و دو مادر جایگزین در اختیار آنها قرار داد. 

◀️ یک میمون مادر ساخته شده از سیم و چوب که شیشه ای شیر بر روی بدن او نصب بود و نوزاد به راحتی می توانست در آغوش مادر سیمی تغذیه کند و دومی مادری ساخته شده از فوم و پارچه های نرم که مجهز به غذا نبود و نوزاد میمون در آغوش او گرسنه می ماند. 

◀️ نتیجه از این قرار بود که میمون‌های شیرخوار با مادر پارچه‌ای زمان بیشتری را سپری می کردند تا با مادر سیمی. نوزادان برای تغذیه به سراغ مادر سیمی می رفتند و بلافاصله به آغوش مادر پارچه ای بر می گشتند.
 
◀️ این نوزادان میمون در طول این آزمایش برای مدت 24 ماه از مادرشان دور بودند و طی این مدت اختلالات شدید رفتاری در آن‌ها مشاهده شد. البته هنگامی که مجدداً میمون‌ها به آغوش مادر خودشان بازگشتند، به تدریج اختلالات رفتاری را کنار گذاشته و رفتارشان مثل میمون های دیگر به حالت عادی بازگشت.



◀️ این مطالعات ، شواهد تجربی ارزشمندی را در رابطه با دلبستگی والد-کودک و اهمیت لمس مادر در رشد نوزاد ارائه می کنند.