تا به حال فکر کرده اید که چرا برخی صداهای معمولی شما را دیوانه می کنند؟ 


 میسوفونیا، اختلالی که روانتان را می خراشد!

 یک گرفتاری مرموز که در آن صداهایی به ظاهر بی ضرر باعث خشم ، اضطراب و در بعضی موارد حملات وحشت در برخی افراد می شود. 

اگر شما هم دچار چنین مسئله ای هستید مطلب زیر میتواند به کارتان بیاید.
مبتلایان به صدا بیزاری معمولاً با شنیدن صداهایی مانند جویدن آدامس، تخمه شکستن، صاف کـردن گـلو، هورت کشیدن، سرفه کردن مداوم، صدای تایپ کردن، یا صدای تق‌تق مداوم دچار عصبانیت شده و میل شدیدی به ترک محیط پیدا می‌کنند. این احساسات منفی می‌تواند از متوسط تا زیاد باشد و حتی به اضطراب یا عصبانیت تمام عیار تبدیل شود. فرد در مواجهه با محرک‌ها ممکن است دچارآشفتگی، حالت تدافعی یا تهاجمی شود.

◾️میسوفونیا،  یک بیماری است که در آن «بسیاری از افراد در سکوت رنج می برند و یا از آنها به عنوان افراد کج خلق، عصبی یا تحریک پذیر یاد می شود.»

◾️محققان دانشگاه نیوکاسل در انگلیس، ارتباط مثبتِ معنا داری را میان قشر شنوایی و مناطق کنترل حرکتی مغز که با حرکات صورت، دهان و گلو ارتباط دارد در مبتلایان به میسوفونیا یا صدا بیزاری کشف کردند.

◾️میسوفونیا، یک تخلیه هیجانی ناشی از صدا نیست بلکه یک ارتباط غیرطبیعی میان مناطق شنوایی و حرکتی مغز وجود دارد که می توان آن را به عنوان «یک اتصالِ فوق حساس»  توصیف کرد.

◾️اختلال این سندرم می‌تواند ژنتیکی باشد و علت آن، اختلال در عملکرد قشر سینگولیت و انسیولار مغزی است. این بیماری معمولاً قـبل از بلـوغ جـنسـی، بین سـنین 9 تا 13 سـال اتفاق می‌افتد و بروز آن در دختران بیشتر از پسران است.

◾️فرد مبتلا به صدا بیزاری ممکن است روابط اجتماعی خود را محدود کند، تا جایی که روابط شخصی‌اش دچار مشکل یا حتی قطع شود. 
افراد مبتلا ممکن است از واکنش‌های خود احساسِ گناه کنند، خودداری فرد از بیان مشکل برای خانواده و دوستان ممکن است آن‌ها را دچار سردرگمی کند زیرا این افراد نمی‌توانند بفهمند چرا فرد این احساسات منفی را نشان می‌دهد.
◾️میسوفونیا یک بیماری مادام العمر است و در حال حاضر درمان قطعی ندارد. با این حال، گزینه های درمانی وجود دارد که به افراد کمک می کند تا با این شرایط زندگی کنند.
◾️مهم‌ترین گزینه های درمانی این اختلال هیپنوتیزم‌درمانی و رفتار درمانی شناختی (CBT) است. 
هم‌چنین روش نوروفیدبک نیز می‌تواند به عنوان یک روش جانبی برای درمان فرد به کار برده شود. 
مدیتیشن نیز یکی از روش‌های رفتاری است که روان‌شناسان به کسانی که دچار صدا بیزاری هستند سفارش می‌کنند. 

مدیتیشن به افزایش تحمل بیماران در هنگام شنیدن صداهای آزار دهنده کمک می‌کند.