بولیمیا؛ پرخوری عصبی



◀️ پرخوری عصبی با علائم زیر بروز می کند:

▪️خوردن مقدار زیادی غذا در مدت زمان کوتاه و احساس عدم کنترل حین خوردن
▪️رفتارهای جبرانی مانند بالا آوردن عمدی، روزه گرفتن، استفاده از ملین ها یا انجام فعالیت های ورزشی شدید به منظور جبران غذا خوردن
▪️ارزیابی دائمی شکل اندام ها و وزن
▪️از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به بولیمیا وزن متوسطی دارند، علائم فیزیکی پرخوری عصبی ممکن است تا زمانی که این اختلال بسیار شدید نشده است، برای دیگران قابل توجه نباشد. 

◀️ علل دقیق پرخوری عصبی شناخته نشده است، اما تعدادی از عوامل موثر را در ادامه نام می بریم:
▪️عوامل بیولوژیکی
▪️تصویر بدنی مخدوش
▪️ژنتیک
▪️داشتن اعضای خانواده مبتلا به اختلالات خوردن

◀️ تأثیرات رسانه ای و قرار گرفتن در معرض الگوهای ناسالم
▪️الگوهای فکری منفی
▪️رفتارهای آموخته شده
▪️ضربه های روانی
▪️همچنین ممکن است افراد مبتلا به بولیمیا از افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری و اختلالات مصرف مواد نیز رنج ببرند.

◀️ درمان بولیمیا یک برنامه درمانی شامل روان درمانی، دارو درمانیو آموزش تغذیه است. از آنجایی که درمان به حوزه های مختلف زندگی می پردازد، اغلب شامل یک تیم درمانی می شود که ممکن است شامل پزشکان، متخصصان سلامت روان و متخصصان تغذیه باشد.


◀️ دریافت درمان مناسب ضروری است، اما کارهایی نیز وجود دارد که می توانید برای مراقبت از خود در طول بهبودی انجام دهید. در ادامه به این روش ها می پردازیم.

▪️با خودتان مهربانانه رفتار کنید. از انتقاد از خود یا انتظار نتایج فوری خودداری کنید. ایجاد روش های جدید تفکر و عادات سالم، زمان می برد.
▪️به برنامه خود پایبند باشید. حتی زمانی که وسوسه می‌شوید از برنامه درمانی یا غذایی خود دور شوید، روی پایبندی به آن تمرکز کنید. این طبیعی است که گاهی اوقات احساس ناراحتی کنید، بنابراین حتماً با پزشک یا درمانگر خود در مورد مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می کنید صحبت کنید.

▪️با افرادی که به آنها نزدیک هستید در مورد نوع حمایتی که نیاز دارید صحبت کنید. در مواقعی که به کمک بیشتر یا فضای امن نیاز دارید، با این افراد تماس بگیرید.
▪️علاوه بر پرداختن به افکار منفی و ادراک از خود در درمان، روی استفاده از خود گویی مثبت در زندگی روزمره خود کار کنید. اگر متوجه شدید که درگیر افکار منفی هستید، به دنبال راه‌هایی باشید که آن افکار را به روشی واقعی‌تر و مثبت‌تر تنظیم کنید.