آیا به تفکر دو قطبی مبتلا هستید؟
◀️ تفکر دو قطبی که به عنوان"تفکر سیاه یا سفید" نیز شناخته می شود، از علائم بسیاری از اختلالات شخصیت، از جمله اختلال شخصیت مرزی است. این شیوه تفکر، مشکلات بین فردی و بی ثباتی عاطفی و رفتاری را تقویت می کند.
◀️ فردی با تفکر دو قطبی ممکن است با یک همکار جدید در محل کار ملاقات کند. در ابتدا، این همکار را شگفتانگیز، بینقص و بهتر از هر همکار یا دوست دیگری ببیند.
به خاطر داشته باشید افرادی که دارای تفکر دو قطبی هستند تمایل دارند افراد مورد علاقه داشته باشند و معتقدند که همه چیز در مورد فرد مورد علاقه شان، برتر از دیگران است. با این حال، با گذشت زمان، ممکن است ناگهان به صورت افراطی به سمت تفکر مخالف حرکت کنند.
◀️ به عنوان مثال اگر فرد با تفکر دو قطبی توسط آن همکارِ مورد علاقه نادیده گرفته شود، احترام خود را نسبت به او از دست داده یا از او متنفر خواهد شد. او قادر به حفظ روابطی که با بر چسب «علاقه بیش از حد» یا «نفرت» مشخص نشده اند، نیست. این تفکر میتواند به جدایی ناگهانی در دوستیها و روابط عاشقانه منجر شود.
◀️ ویژگی های تفکر دو قطبی
بسیاری از مردم گاهی اوقات تفکر دو قطبی را تجربه می کنند، اما زمانی که نتیجه گیری های افراطی در ثبات عاطفی، روابط و تصمیمات شما اختلال ایجاد کند، می تواند مشکل ساز شود.
اگر بیشتر افکار شما به سیاه یا سفید، خوب یا بد، و همه یا هیچ تقسیم شوند، ممکن است تمایل شدیدی به تفکر دو قطبی داشته باشید.
◀️ این شیوه تفکر افراطی میتواند باعث واکنشهای احساسی شده و اگر در پاسخ به احساسات شدید خود رفتار تکانشی داشته باشید، ممکن است عواقب بدی از جمله قطع رابطه و عملکرد ضعیف کاری را در پی داشته باشد.
◀️ درمان تفکر دو قطبی
اگر اغلب افراطی فکر می کنید، سعی کنید حد وسط را شناسایی کرده و شیوه تفکری جدیدی را پیش بگیرید.
قبل از اینکه اجازه دهید افکارتان شما را ناراحت کنند، با پرسیدن سؤالاتی که در ادامه می آیند، به فرضیات خود توجه کنید:
▪️ آیا همه زوایای مسئله را در نظر گرفته ام یا از خیلی از ابعاد موضوع صرف نظر کرده ام؟
▪️آیا ممکن است فرض من توسط شخص دیگری به چالش کشیده شود؟ چگونه؟
▪️آیا بقیه هم این مسئله را اینگونه می بینند؟
▪️آیا من نسبت به دیگران در بیان این نظر منصف هستم؟
◀️ همچنین از عمل به افکار افراطی خود یا تصمیم گیری های ناگهانی خودداری کنید. بهتر است موارد را یادداشت کنید یا با یک دوست یا درمانگر مورد اعتماد مشورت کنید. این مراحل می تواند به شما زمان دهد تا تصمیمات خود را بررسی کنید و قبل از اقدامی که می تواند به روابط یا مسائل مالی شما آسیب برساند، از یک فرد بی طرف بازخورد دریافت کنید.