هشت روش برای تقویت حافظه




◀️ توجه خود را متمرکز کنید
توجه یکی از اجزای اصلی حافظه است. برای اینکه اطلاعات از حافظه کوتاه مدت شما به حافظه بلند مدت شما منتقل شود، باید به این اطلاعات توجه کنید. سعی کنید در مکانی بدون حواس‌پرتی مانند تلویزیون  و موسیقی مطالعه کنید.


◀️ از انباشته کردن کارها پرهيز کنيد
مطالعه مطالب در چند جلسه به شما زمان لازم را برای پردازش اطلاعات کافی می دهد. تحقیقات به طور مداوم نشان می دهند دانش آموزانی که به طور منظم مطالعه می کنند، بهتر از کسانی که همه مطلب را به یک یا دو شب اختصاص می دهند، مطالب را به یاد می آورند.


◀️ ساختار و سازماندهی
محققان دریافته اند که اطلاعات در حافظه در گروه های مرتبط سازماندهی می شوند. سعی کنید مفاهیم و اصطلاحات مشابه را با هم گروه بندی کنید.


◀️ تجسم مفاهیم
بسیاری از مردم از تجسم اطلاعات بهره می برند. به عکس ها و نمودارهای کتاب های درسی خود توجه کنید. اگر نشانه های بصری برای کمک ندارید، سعی کنید خودتان ایجاد کنید. نمودارها یا شکل هایی را در حاشیه یادداشت های خود بکشید یا از خودکارهای رنگی برای گروه بندی مطالب مرتبط استفاده کنید.

▪️ساختن فلش کارت از اصطلاحات مختلفی که باید به خاطر بسپارید نیز می تواند به تثبیت اطلاعات در ذهن شما کمک کند.

▪️اطلاعات جدید را به چیزهایی که از قبل می دانید مرتبط کنید
هنگامی که در حال مطالعه مطالب ناآشنا هستید، به این فکر کنید که این اطلاعات را چگونه می توان به آنچه از قبل آموخته اید مرتبط کرد. با ایجاد رابطه بین ایده های جدید و مطالب قبلی، می توانید احتمال یادآوری اطلاعات را به طور چشمگیری افزایش دهید.

◀️ بلند خواندن
تحقیقات نشان می دهد که خواندن مطالب با صدای بلند به طور قابل توجهی حافظه شما را بهبود می بخشد. همینطور آموزش دادن مفاهیم جدید به دیگران باعث افزایش درک و بهتر به خاطر سپردن می شود.

از این رو، با آموزش مطالبی که می آموزید به دیگران، می توانید همان مطالب را بهتر به خاطر بسپارید.

◀️ به اطلاعات دشوار توجه بیشتری داشته باشید
محققان دریافته اند که ترتیب اطلاعات می تواند در به خاطر سپردن نقش داشته باشد، که به آن اثر موقعیت ترتیبی می گویند.

در حالی که یادآوری اطلاعات بخش های میانی یک مطلب ممکن است دشوار باشد، می توانید با صرف زمان اضافی برای تمرین این اطلاعات بر این مشکل غلبه کنید. استراتژی دیگر این است که سعی کنید آنچه را که یاد گرفته اید بازسازی کنید تا به خاطر سپردن آن آسان تر شود. وقتی با مفهومی به خصوص دشوار مواجه شدید، زمان بیشتری را به حفظ کردن اطلاعات اختصاص دهید.

◀️ کمی بخوابید
محققان دریافته اند که خواب برای حافظه و یادگیری مهم است. تحقیقات نشان داده است که چرت زدن بعد از یادگیری چیزهای جدید در واقع می تواند به شما کمک کند سریع تر یاد بگیرید و بهتر به خاطر بسپارید.

یک مقاله منتشر شده در سال 2014 نشان داد که خوابیدن پس از یادگیری چیزهای جدید در واقع منجر به تغییرات فیزیکی در مغز می شود.