اختلال احتکار وقتی دور انداختن وسایل غیر ضروری، دشوار می شود!
◀️ احتکار کردن یک اختلال روانی است که مشخصه آن تجربه دشواریِ بسیار زیاد در صرف نظر کردن یا دور انداختن وسایلی است که اغلب ارزش کمی دارند یا بی ارزش هستند.
این اختلال می تواند خود را به شکل شدیدتری نیز نشان دهد. در شکل شدیدتر، فرد فعالانه به دنبال به دست آوردن موارد غیر ضروریِ بیشتری است.
◀️ علت بروز
هیچ عاملی وجود ندارد که فرد را مستعد احتکار کند یا باعث شروع این اختلال شود. مانند سایر اختلالات روانی، احتمال اینکه مجموعه عواملی دست به دست هم دهند تا شرایط بیرونی و درونی را برای شکوفا شدن این اختلال مساعد کنند، بیشتر است.
◀️ برخی از جنبه های احتکار ممکن است ارثی باشد، زیرا مطالعات متعددی متغیرهای ژنتیکی را در افرادی که احتکار می کنند موثر دیده اند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که تمایل ذاتی به عدم تصمیم گیری، در افرادی که احتکار می کنند و همچنین در بستگان درجه یک آنها رایج است.
◀️ عوامل محیطی، از جمله عوامل استرس زای زندگی و تغییرات مهم نیز ممکن است باعث شروع این اختلال و یا تشدید علائم شوند.
◀️ مقابله
علاوه بر روان درمانی توسط درمانگر متبحر، کارهایی وجود دارد که می توانید برای مدیریت علائم و سلامت کلی خود انجام دهید.
◀️ احتکار می تواند منجر به انزوای اجتماعی شود. با دوستان و اعضای خانواده ارتباط برقرار کنید. اگر ترجیح می دهید افراد به خانه شما نیایند، آنها را در یک مکان بیرونی ملاقات کنید. داشتن کسی که با او صحبت کنید می تواند به شما کمک کند احساسات اضطراب و افسردگی را که اغلب با احتکار همراه است، مدیریت کنید.
◀️ بر روی گام های کوچک تمرکز کنید. تغییر یک شبه اتفاق نمی افتد، اما می توانید به سمت بهبودی حرکت کنید. این روند زمان می برد و ممکن است لازم باشد اهداف خود را به مراحل کوچکتر و قابل دستیابی تقسیم کنید.
◀️ کمک بخواهید. فرآیند پاکسازی نتایج احتکار می تواند برای شما طاقت فرسا باشد و مدیریت آن به تنهایی برای شما دشوار باشد. از دوستان و عزیزان خود بخواهید که به شما در تمیز کردن و سازماندهی خانه کمک کنند.