فیلتر ذهنی چگونه عمل می کند؟
◀️ فیلتر ذهنی اصطلاحی است که برای توصیف نوعی از الگوهای فکری معیوب استفاده میشود و اغلب میتواند به سطوح بالایی اضطراب و افسردگی منجر شود. هنگامی که فرد از طریق یک فیلتر ذهنی فکر می کند، تنها بر جنبه های منفی یک موقعیت تمرکز کرده و تمام جنبه های مثبت را فیلتر می کند.
◀️ ادموند در رشته خود متخصص است. از او خواسته شد تا یک کارگاه آموزشی یک روزه در یک کالج محلی ارائه دهد. در حین ارائه، او متوجه شد که یک دانشجو بیرون رفت و دیگر بازنگشت. پس از اتمام کلاس، بسیاری از دانشجویان نزد او آمدند تا از ارائه ارزشمندش تشکر کنند. با این حال، ادموند با احساس اضطراب ناشی از خروج آن دانشجو، به خانه می رود. او به کیفیت ارائه خود شک کرده و به این فکر می کند که اگر سخنرانیش جالب تر بود او کلاس را ترک نمی کرد.
◀️ اما ادموند میتواند با تمرکز بیشتر بر تمام بازخوردهای مثبتی که از دیگر دانشآموزان میآمد، ذهنیت خود را مجدداً تنظیم کند.
او می تواند انتخاب کند که بر روی چیزهای خوب تمرکز کند. او می بایست متوجه باشد که ممکن است همه از سخنرانی او لذت نبرند، اما بسیاری از دانشجویان از آن بهره برده باشند.
◀️ با ارائه این مثال منظورمان از قالببندی مجدد را تعریف کردیم. چارچوب مجدد، تکنیکی برای تغییر روش شما برای درک یک تجربه است. یک موقعیت تغییر نمی کند، اما نحوه درک شما از موقعیت تغییر می کند.
◀️ دیدن صرفا جنبه منفی یک موقعیت می تواند یک تحریف شناختی فلج کننده برای افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی باشد. ما می توانیم فقط به موارد منفی توجه کنیم یا در هر موقعیتی با تغییر در ادراک خود و قالب بندی صحیح افکارمان، یاد بگیریم که فیلتر ذهنی خود را کنار بگذاریم.