◀️ ارتباط بین استرس و کورتیزول 
هر بار که استرس دارید، غدد فوق کلیوی آدرنالین وکورتیزول ترشح می کنند و در نتیجه گلوکز (منبع اصلی انرژی بدن) در جریان خون شما آزاد می شود. بدن شما با تجربه ی استرس، احساس خطر کرده و با ترشح گلوکز می خواهد انرژی لازم را برای فرار از موقعیت خطرناک فراهم کند. پس از برطرف شدن تهدید، میزان آدرنالین شما کاهش یافته و قند خون کاهش می یابد. این زمانی است که کورتیزول به سرعت وارد عمل می شود تا به سرعت منبع انرژی شما را دوباره پر کند.
◀️ کورتیزول و اشتیاق به مصرف قند
از آنجا که شکر خیلی سریع انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می کند، اغلب اولین چیزی است که در هنگام استرس به آن تمایل نشان می دهید.
نکته منفی مصرف زیاد قند این است که بدن شما به ویژه پس از شرایط استرس زا تمایل به ذخیره قند دارد .این انرژی عمدتا به شکل چربی شکمی ذخیره می شود که دفع آن بسیار سخت است و به این شکل است که چرخه معیوب استرس و افزایش وزن شروع می شود.
◀️ کورتیزول و متابولیسم 
حتی اگر غذاهای سرشار از چربی و قند نمی خورید، کورتیزول متابولیسم شما را نیز کُند می کند و باعث بروز مشکلاتی در روال کاهش وزن می شود.
◀️ عادات ناسالم ناشی از استرس 
علاوه بر تغییرات هورمونی مربوط به استرس، استرس همچنین می تواند شما را به سمت رفتارهای ناسالمی که در ادامه می آیند سوق دهد که همه باعث افزایش وزن
می شوند:
▪️خوردن احساسی: انرژی عصبی اضافی اغلب باعث می شود که بیش از حد معمول غذا بخورید. ممکن است خوردن میان وعده به شما کمک کند تا از استرس خود به طور موقت رهایی یابید، اما مدیریت وزن سالم را دشوارتر می کند.
▪️خوردن فست فود: ممکن است شما به جای اینکه از وقت و انرژی ذهنی خود برای پخت یک غذای متعادل و سالم استفاده کنید، به فست فودها روی بیاورید.
▪️کمتر خوابیدن: بسیاری از افراد هنگام استرس دچار مشکل خواب می شوند. تحقیقات، کمبود خواب را با کند شدن متابولیسم مرتبط دانسته اند. 
◀️ چگونه چرخه استرس و افزایش وزن را بشکنیم؟
▪️ورزش را در اولویت خود قرار دهید. ورزش برای جلوگیری از افزایش وزن ناشی از استرس ضروری است. چه در زمان استراحت و ناهار به پیاده روی بروید یا بعد از کار به باشگاه بروید، ورزش منظم را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
▪️غذاهای راحت و سالم بخورید. شما برای تجربه احساس بهتر نیازی به کربوهیدرات یا چربی ندارید. 
▪️تغذیه آگاهانه را تمرین کنید. تمرکز بر آنچه می خورید، از خوردن احساسی جلوگیری کرده و ممکن است به کاهش استرس، کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن کمک کند. 
▪️آب بیشتری بنوشید. به راحتی می توان تشنگی را به جای گرسنگی را اشتباه گرفت. اگر فقط چند ساعت از خوردن غذا می گذرد و احساس گرسنگی می کنید، ابتدا آب بنوشید. اگر هنوز احساس گرسنگی می کنید، یک میان وعده بخورید.
▪️استراتژی های کاهش استرس را در زندگی روزمره خود بگنجانید. انجام یوگا، خواندن یک کتاب خوب، تمرینات تنفسی، گوش دادن به موسیقی یا پیاده روی از این جمله هستند. انجام این امور می توانند سطح کورتیزول شما را کاهش داده و به شما در کنترل وزن کمک کنند.

🔴 استرس می تواند بر توانایی شما در حفظ وزن مناسب تأثیر منفی زیادی بگذارد. ارتباط بین استرس و افزایش وزن می تواند ناشی از سطوح بالای هورمون استرس کورتیزول و یا در نتیجه ی رفتارهای ناسالم ناشی از استرس و یا ترکیبی از این دو باشد.