نادیده گرفتن جنبه های مثبت؛ یک تحریف شناختی
◀️ تحریف های شناختی الگوهای منفی یا غیرمنطقی تفکر هستند که می توانند در کاهش انگیزه، کاهش عزت نفس و کمک به مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی و مصرف مواد نقش داشته باشند.
در این پست به معرفی یکی از تحریف های شناختی که "نادیده گرفتن جنبه های مثبت" است، می پردازیم.
◀️ نادیده گرفتن جنبه های مثبت، شامل نادیده گرفتن یا بی اعتبار کردن چیزهای خوبی است که برای شما و یا دیگران اتفاق افتاده است.
این وضعیت شبیه فیلتر ذهنی عمل می کند، اما به جای نادیده گرفتن نکات مثبت، فعالانه آنها را رد می کند.
◀️ به عنوان مثال، فردی پروژه ای را تکمیل می کند و برای فعالیت های مثبت خود جایزه دریافت می کند. او به جای اینکه به موفقیت خود افتخار کند، آن را به شانس نسبت می دهد که ربطی به استعداد و تلاش او ندارد.
◀️ هنگامی که افراد از این تحریف شناختی استفاده می کنند، رویدادهای مثبت را به عنوان یک اتفاق در نظر می گیرند و به همین دلیل انتظار ندارند در آینده دوباره تکرار شوند.
◀️ مشکل این نوع تفکر این است که ایمان شما را به توانایی هایتان تضعیف می کند. به جای اینکه نقاط قوت خود را بشناسید، فرض می کنید که صلاحیت یا مهارت کافی را ندارید؛ بلکه صرفا خوش شانس بوده اید.
◀️ در چنین شرایطی هنگام بروز چالش ها در مسیرتان، به توانایی خود برای مقابله یا غلبه بر آنها ایمان نخواهید داشت. این عدم ایمان به خودتان می تواند منجر به احساس درماندگی آموخته شده شود، به نحوی که تصور می کنید تلاش برای تغییر نتیجه بی فایده است.
◀️ تحریف های شناختی روشی است که ذهن ما را فریب می دهد و ما را به چیزی متقاعد می کند که درست نیست. در حالی که بسیاری از تحریف های شناختی رایج هستند، اما در برخی شرایط می توانند نشان دهنده وضعیت جدی تری باشند و بر سلامت روان تأثیر بگذارند و منجر به افزایش علائم استرس، اضطراب یا افسردگی شوند.