سو استفاده های روانی گذشته، چطور به روابط فعلی ما آسیب می زنند؟



◀️ به سختی به دیگران اعتماد می کنند.
افرادی که مورد سو استفاده قرار گرفته اند، به آسانی اعتماد نمی کنند چرا که مورد سرکوفت و خیانت های بی جا قرار گرفته اند.

◀️ حداقل میزان خوش رفتاری و احترام، آنها را هیجان زده می کند.
کسانی که در گذشته مورد خوش رفتاری قرار نگرفته اند، نشانه های کوچک مورد احترام و ادب قرار گرفتن را نشانه ای ازعشق می پندارند و واکنش درخور و متناسبی به این شرایط نشان نمی دهند.

◀️ ساده و زودباور می شوند.
در نتیجه، بعضی از قربانیان سو استفاده های روانی، ممکن است به سادگی دروغ های کسانی را که می خواهند با آنها در رابطه قرار بگیرند باور کرده و بازیچه ایشان شوند.

◀️ دچار سندروم ایمپاستر(فریبکاری) شوند.
کسانی که در گذشته در شرایطی قرار گرفته اند که به ارزش های وجودی خود شک کرده اند، در رابطه با پذیرش ارزش موفقیت های خود مشکل داشته و هرگز راضی و خوشحال نخواهند بود.

◀️ بدترین وجه هر شخصی را می بینند.
فربانیان سو استفاده روانی، بدخواهی و نامهربانی را به همه تعمیم می دهند و بنابراین صرفا نقطه ضعف و ایراد را در دیگران دیده و در نکات مثبتشان تردید می کنند.


◀️ وانمود می کنند که همه چیز رو به راه است.
از تجربیات گذشته معمولا عادت کرده اند که وانمود کنند همه چیز خوب است در حالیکه با چالش های زیادی درگیرند.

◀️ مسائل را به خودشان میگیرند.
افرادی که ذهنی و کلامی مورد سو استفاده قرار می گیرند، این آمادگی ذهنی را دارند که حتی از انتقادهای منطقی، صدمه ببینند.


◀️ اگر در ارتباط با افرادی هستید که در گذشته مورد سو استفاده قرار گرفته اند و چنین واکنش هایی دارند، بهتر است بدانید که این تصمیمات و رفتارشان ناخودآگاه و انعکاسی از تجربیات قبلی آنهاست؛ پس به جای برخوردهای تنش زا، می بایست سعی کنیم آنها را درک کرده و تا حد ممکن برای رفع اثرات تروماهای گذشته به ایشان کمک کنیم.

همچنین اگر قربانی سو استفاده های روانی هستید، در نظر داشته باشید شما می بایست انتخاب کنید که آیا مایلید گذشته شما، آینده تان را نیز تحت تاثیر منفی خود قرار دهد یا خیر.