▪️شکست در روابط

🔴 دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود روابط آن چنان که باید، پیش نروند. از جمله این دلایل می توان به از دست دادن اعتماد، ضعف در ارتباط، احترام نگذاشتن به یکدیگر، تفاوت در اولویت ها و کمبود صمیمیت اشاره کرد. در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت.

◀️ از دست دادن اعتماد
یکی از احساسات اساسی لازم در یک رابطه خوب، احساس امنیت است. دروغگویی، حسادت، احساس مالکیت نسبت به طرف مقابل و خیانت از جمله عواملی هستند که به حس اعتماد ما نسبت به رابطه صدمه می زنند.

◀️ ارتباط ضعیف
رابطه عاطفی قوی، می بایست مملو از همدلی، درک و گوش دادن فعال باشد. متأسفانه، بسیاری از زوج ها برای برقراری ارتباط به این شکل، مشکل دارند.

اگرچه دور از ذهن است، اما زن و شوهری که اصلاً بحث نمی کنند، نباید به این رویه افتخار کنند. چرا که عدم تعارض در رابطه، منعکس کننده این واقعیت است که هر دو نفر در حال اجتناب از مطرح کردن مسائل خود هستند. 

◀️ عدم احترام به شریک عاطفی خود
اگر شریک زندگی شما، شما را مسخره می کند و یا رفتارش با شما دوستانه نیست، اینها نشانه های خوبی نیستند. عدم علاقه و عدم احترام در رابطه می تواند باعث شکافهای جبران ناپذیری بشوند.

◀️ تفاوت در اولویت ها
اولویت ها در رابطه به دو دسته تقسیم می شوند؛ اولویت های مرتبط با رابطه و اولویت های مرتبط با اهداف بلند مدت شخصی. تفاوت در این اولویت ها گاها می تواند بر کیفیت رابطه تاثیر منفی بگذارد.

البته داشتن اهداف متفاوت، همواره به این معنی نیست که رابطه شما محکوم به شکست است. گاهی ممکن است که اهداف شما بر اهداف شخصی که با او هستید تأثیر گذاشته و یا منجر به هدف گذاری های با کیفیت تری بشود.

◀️ عدم وجود رابطه جنسی و صمیمیت کافی 
بدن ما وقتی که شریک عاطفی خود را در آغوش می گیریم و یا او را لمس می کنیم، هورمون اکسی توسین (هورمون عشق) ترشح می کند. افزایش اکسی توسین با کاهش سطح استرس و افزایش احساس شادی همراه است.

زمانی که زوجین ارتباط جنسی و یا بدنی فعال و با کیفیتی نداشته و به عبارت دیگر سبک جنسی آنها تطابق نداشته باشد، ترشح این هورمون کاهش یافته و در نتیجه صمیمیت کاهش می یابد. 

▪️تحقیقات نشان می دهند که استراتژی های مثبتی برای ایجاد دوام در یک رابطه وجود دارند.

▪️به عنوان مثال روابطی که از ابتدا در آنها احترام متقابل وجود داشته است، از جمله روابطی هستند که کمتر شکست را تجربه می کنند. در چنین روابطی طرفین به طور مؤثر با اختلافات مواجه شده و در مورد مسایل خود به گفتگوی سازنده می پردازند.

▪️هیچ رابطه‌ای بی‌نقص نیست، اما اگر متوجه شده اید که لحظات سخت رابطه ی شما از لحظات خوبتان بیشتر است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که رابطه‌تان را دوباره ارزیابی کنید.

▪️اگر شما و شریک عاطفیتان می‌خواهید این رابطه را به نتیجه برسانید، می‌توانید برای حمایت بیشتر با یک زوج درمانگر ارتباط بگیرید.