آیا می دانید یکی از مهمترین معیارهای مراقبت از سلامت خود و اطرافیان، میزان ارتباطهای حضوری است؟
در شرایط اپیدمی ویروس کرونا این کاهش ارتباط حضوری با توجه به اینکه باعث حفظ سلامتی و عدم ابتلا به بیماری شده اما بی توجهی به تمام ابعاد شرایط موجود میتواند زمینه ساز بیماریهای مختلف روانی مانند افسردگی باشد.
◾️کاهش ارتباطات فیزیکی
کم شدن ارتباطهای فیزیکی میتواند زمینه ساز کاهش کیفیت زندگی و شادی در افراد شود. البته برای جبران این مسئله میتوانیم از وسایل ارتباطی فضای مجازی مانند تماس تصویری استفاده کنیم. باید به این نکته توجه داشت اگر این ارتباط مجازی به قصد تامین نیاز احساسی افراد صورت بگیرد، میتواند در این زمینه کمک دهنده مناسبی باشد. اما اگر از این وسیله ارتباطی برای وقت گذرانی بدون نزدیک شدن به احساسات استفاده شود به هیچ عنوان شاهد تاثیر مثبت این ارتباط نخواهیم بود.
◾️افزایش ساعت حضور افراد در خانواده
افزایش میزان حضور تمام افراد در خانه و به تبع آن افزایش احتمال تنش و تعارضها یکی از دلایل افزایش بیماری های روانی از جمله افسردگی است. به هر میزان که تنش در خانوادهها افزایش پیدا کند، خشم و عصبانیت و در نتیجه بی حالی و حالات افسردگی را شاهد خواهیم بود؛ بنابراین به خانوادهها توصیه میکنیم حتما در این شرایط صبر و حوصله خود را افزایش دهند و والدین هم سعی کنند به عنوان الگو نقش کاهش دهنده در تنشهای خانوادگی داشته باشند.
◾️اضطراب مداوم
نگرانی و اضطراب مداوم از ابتلای خود و نزدیکان به بیماری کرونا میتوند شرایط روانی ما را کاهش دهد. تحقیقات هم ثابت کرده است بین اضطراب شدید و افسردگی شاهد همبستگی بالایی هستیم. توصیه می شود از جملات مثبت و انگیزشی استفاده کنید. همچنین برای حفظ روحیه خود از پیگیری مداوم اخبار منفی در زمینه بیماری کرونا پرهیز کنید.
◾️مرگهای بدون سوگواری
در شرایط کرونا ممکن است خانوادهها تجربه از دست دادن یکی از عزیزان خود را داشته باشند و به این دلیل که امکان برگزاری مراسمات فراهم نیست؛ فرآیند سوگواری و همدردی را با اختلال رو به رو کند. در فرهنگ ما، اطرافیان نقش حمایتی بسیار مهمی را در موقعیتهای فوت و بحران داشته اند. در این شرایط میتوانید از طریق تماس تلفنی یا نوشتن پیام برای انتقال احساس خود، نقش حمایتی و همدردی را برای نزدیکان ایجاد کنید.
◾️کاهش فعالیتهای جسمانی
کاهش فعالیت های ورزشی میتواند نقش مهمی را در کاهش سلامت جسم و روان ایجاد کند. با خلاقیت و برنامه ریزیهای مناسب حتما فعالیت جسمانی و ورزشی سبک را در منزل پیگیری کنید تا به سلامت جسمی و روانی خود در شرایط اپیدمی کرونا کمک کرده باشید.
◾️مختل شدن سرگرمیها
کم شدن مسافرتها و تفریحات سابق و عدم جایگزینی روشهای مناسب، میتواند افراد را به سمت فرسودگی روان سوق دهد. ایجاد بازیهای خلاق، هم صحبتی با افراد خانواده به جای تنش روزانه و ارتباطهای موثر درون خانوادگی میتواند مانع از بروز افسردگی در این شرایط زمانی شود.