اروتوفوبیا چیست؟
◀️ اروتوفوبیا یک فوبیا یا ترس بیش از حد و غیرمنطقی از رابطه جنسی است. افراد مبتلا به اروتوفوبیا ممکن است به بیش از یک روش از رابطه جنسی بترسند. به عنوان مثال، آنها ممکن است به صورت همزمان از عمل جنسی و همچنین از لمس شدن بترسند. برای اینکه ترس از رابطه جنسی به فوبیا تعبیر شود، ترس باید بیش از حد، غیرمنطقی باشد، اضطراب یا پریشانی بزرگ ایجاد کند و حداقل برای 6 ماه ادامه داشته باشد.
◀️ ترس های بنیادینی که می توانند باعث بروز اروتوفوبیا شوند عبارتند از:
ترس از صمیمیت: ترس از صمیمیت اغلب، ریشه در ترس از رها شدن و یا ترس از وابستگی بیش از حد به یک رابطه دارد.کسانی که از صمیمیت می ترسند لزوما نه از خود عمل جنسی، بلکه از نزدیکی عاطفی که ممکن است به همراه داشته باشد می ترسند.
ترس از آسیب پذیری: ترس از آسیب پذیری نیز اغلب با ترس از رها شدن یا ترس از وابستگی گره خورده است. در این حالت، فرد می ترسد که اگر کاملاً خودش باشد، دیگران او را دوست نداشته باشند. ترس از آسیب پذیری می تواند بر همه انواع روابط چه جنسی و چه غیرجنسی تأثیر بگذارد.
◀️ علائم اروتوفوبیا عبارتند از:
داشتن نگرش منفی شدید نسبت به رابطه جنسی
نشان دادن عکس العمل منفی قوی به یک محرک جنسی
احساس اجتناب از رابطه جنسی
◀️ علل اروتوفوبیا
در حالی که تشخیص دقیق علت خاص اروتوفوبیا همیشه آسان نیست، برخی از افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این فوبیا باشند. در ادامه به برخی از این عوامل می پردازیم.
◀️ سوء استفاده جنسی
اگرچه همه افراد مبتلا به اروتوفوبیا مورد تجاوز و یا مورد آزار جنسی قرار نگرفته اند، اما افرادی که از نظر جنسی آسیب دیده اند در معرض خطر ابتلا به نوعی از اروتوفوبیا هستند.
◀️ اضطراب عملکرد جنسی
گاهی اوقات، در واقع از رابطه جنسی نیست که می ترسیم. ممکن است نگران توانایی خود برای راضی کردن شریک زندگی خود باشیم. اضطراب عملکرد جنسی بسیار رایج است و تا 25 درصد از مردان و 16 درصد از زنان را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند بر عملکرد فیزیکی در طول رابطه جنسی تأثیر بگذارد و یا میل جنسی را کاهش دهد.
◀️ نگرانی های فیزیکی
برخی از افراد نگران هستند که رابطه جنسی به آنها آسیب برساند. این نگرانی های فیزیکی می تواند به ایجاد یک فوبیای مرتبط با مسائل جنسی مانند اروتوفوبیا کمک کند.
◀️ چندین گزینه درمانی وجود دارد که می تواند به کاهش علائم اروتوفوبیا کمک کند. درمانگر شما می تواند بر اساس شدت ترس از رابطه جنسی و تأثیری که بر زندگی شما می گذارد تصمیم بگیرد که کدام روش درمانی برای شما بهتر است.
در طول فرآیند درمان، صبور و با درمانگر خود صادق باشید. با گذشت زمان، ترسهای شما کاهش مییابد و یاد می گیرید که از فعالیت جنسی شخصی خود لذت ببرید.