گاموفوبیا (ترس از ازدواج و تعهد) چیست؟


◀️ گاموفوبیا چیزی بیش از محتاط بودن یا مردد بودن در مورد تعهد است و با احساس ترس مفرط و مداوم از بودن در یک رابطه، تشخیص داده می شود. 

در گاموفوبیا نیز مانند سایر فوبیاها ترسی که احساس می شود با موقعیت تناسب ندارد. چنین علائمی پایدار هستند و شش ماه یا بیشتر به طول می انجامند.


◀️ افرادی که این ترس را دارند اغلب می توانند وارد روابط شوند، اما وقتی همه چیز شروع به جدی شدن می کند، اغلب علائم ترس و اضطراب را نشان می دهند. در مواردی نیز، برخی از افراد آنقدر از تعهد می ترسند که به طور کلی از شروع رابطه اجتناب می کنند.

در ادامه به برخی از دلایل بروز گاموفوبیا می پردازیم.

▪️مانند سایر انواع فوبیا، گاموفوبیا اغلب نتیجه تعدادی از عوامل مختلف است. برخی تحقیقات نشان می دهد که اضطراب در مورد تعهدات مالی و سایر خواسته های اجتماعی مرتبط با روابط می تواند ترس از تعهد و ازدواج را تقویت کند.

▪️در برخی افراد، تجربیات منفی گذشته،روابط مسموم، طلاق قبلی و خیانت، به ترس شدید از تعهد دامن میزنند. همچنین کودکانی که در خانواده‌هایی بزرگ شده‌اند که والدینشان همیشه با هم جدل داشته اند یا خشونت خانگی را تجربه کرده‌اند، ممکن است در بزرگسالی از قرار گرفتن در موقعیت مشابه بترسند.

▪️کودکانی که توسط والدین مسئولیت پذیر بزرگ می شوند، به احتمال زیاد سبک های دلبستگی ایمن را شکل می دهند، در حالی که کودکانی که نیازهایشان برآورده نمی شود، به احتمال زیاد سبک های ناایمن را ایجاد می کنند. این افراد احساس امنیت کمتری در روابط دارند، با ترس از رها شدن دست و پنجه نرم می کنند، یا ممکن است از ایده تعهد بترسند یا آن را رد کنند.

◀️ مقابله با گاموفوبیا
علاوه بر صحبت با یک درمانگر، برخی از استراتژی هایی که ممکن است به شما کمک کند شامل این موارد است:

▪️به نیازها و روابط گذشته خود فکر کنید: در نظر بگیرید که آیا ترس، شما را از آنچه واقعاً می خواهید باز می دارد؟ ممکن است لزوماً برای یک رابطه جدی، طولانی مدت و متعهد آماده نباشید. اما اگر احساس می‌کنید در حال از دست دادن چیزی هستید که واقعا آن را می‌خواهید، مهم است که برای رفع ترس خود قدم‌هایی بردارید تا بتوانید یک رابطه سالم، محبت آمیز و پایدار را ایجاد کنید.

▪️یک دفتر یادداشت داشته باشید: بیان افکار و ترس های خود به صورت کتبی اغلب می تواند راهی مفید برای کشف آنچه احساس می کنید باشد. نوشتن، راهی عالی برای کشف الگوهایی در افکار و رفتارهای شما است که ممکن است به احساس ترس شما کمک کند.

▪️تکنیک های تمدد اعصاب را امتحان کنید: تمرین راهبردهای تمدد اعصاب مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا تمرکز حواس را شروع کنید. وقتی شروع به تجربه احساس ترس کردید، می توانید از این تکنیک ها برای آرام کردن ذهن و بدن خود استفاده کنید.