بازی درمانی چیست؟
◀️ کودکان اغلب از بازی برای بیان خود استفاده می کنند. بازی درمانی معمولا برای کودکانی که بین 3 تا 12 سال سن دارند استفاده می شود.
هدف اولیه بازی درمانی کمک به کودکانی است که در ابراز خود یا احساساتشان مشکل دارند تا خود را از طریق بازی ابراز کنند.
◀️ بازی درمانی چگونه کمک می کند؟
بازی درمانی به ویژه برای افرادی که با برقراری ارتباط و ابراز وجود به شیوه ای مثبت و سالم مشکل دارند مفید است.
کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند یا حوادث بسیار آسیب زا یا استرس زا را تجربه کرده اند، ممکن است از بازی درمانی برای بازیابی حس عادی بودن در زندگی خود بهره مند شوند. همچنین کودکان مبتلا به اختلالات خاص که بیان عاطفی و اجتماعی آنها مختل شده است، معمولاً از بازی درمانی سود زیادی می برند.
◀️ این موارد می تواند شامل کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری یا اختلالات یادگیری باشد. تحقیقاتی در مورد اثربخشی بازی درمانی بر روی کودکان مبتلا به اوتیسم، اختلال نقص توجه و بیش فعالی، افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال استرس پس از سانحه، ضربه های جسمی و روحی، سوء استفاده جنسی، آزار جسمی یا عاطفی انجام گرفته است.
◀️ مزایای بازی درمانی
مردم اغلب به بازی درمانی و مزایای آن بی اعتنا هستند. برای والدین نگران، اغلب درک اینکه فرزندانشان از « بازی کردن» چه مزایایی به دست میآورند، دشوار است. اما واقعیت این است که چه شما متوجه شده باشید یا نه، کودکان دوست دارند از طریق بازی ارتباط برقرار کنند.
◀️ ممکن است کودکی که با اسباببازیهای خشونتآمیز بازی میکند، به عنوان پرخاشگر تلقی شود؛ در حالی که در واقعیت، ممکن است او در حال منعکس کردن وضعیت خشونتآمیز خانگی است که تجربه کرده است.
در ادامه به برخی مزایای بازی درمانی می پردازیم.
▪️بازی درمانی به کودکانی که در برقراری ارتباط کلامی مشکل دارند این امکان را می دهد تا از طریق فعالیت های بازی خود را ابراز کنند. به عنوان مثال، کودکی که از صحبت کردن امتناع می ورزد، ممکن است در عوض افکار یا نیازهای خود را ترسیم کند.
▪️فضایی را ایجاد می کند که در آن کودک برای ابراز خودشاحساس راحتی می کند که این شیوه، با اشکال سنتی روان درمانی متفاوت است.
▪️به کودک این امکان را می دهد که مسئولیت فرآیند درمانی خود را به عهده بگیرد. بازی درمانی موثر به کودک این امکان را می دهد که از اسباب بازی ها و وسایلی که با آنها راحت تر است استفاده کند و با سرعت خودش پیش برود.
▪️به کودکان کمک می کند تا احساسات خود را درک کنند، به خصوص اگر قبلاً در کار موفق نبوده اند.
- به کودکان کمک می کند تا مهارت های ارتباطی و اجتماعی خود را با گذشت زمان تقویت کنند. پس از چندین جلسه، کودکی که صحبت نمی کرد ممکن است شروع به بیان چندین عبارت کند.
▪️در نظر بگیرید در حالی که یک بازی درمانگر در طول بازی درمانی رهبری می کند، والدین یا قیم کودک نیز نقش مهمی دارند.
بازیدرمانگر معمولاً یک جلسه مشترک با والدین و سرپرست و کودک و در صورت نیاز مشاوره جداگانه با هر یک از طرفین خواهد داشت. این کار برای درک کامل نیازهای کودک انجام می شود. هنگامی که به دنبال یک بازیدرمانگر برای کودک خود میگردید، مهم است که از تجربه و تخصص مربوطه اطمینان حاصل کنید.