اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟
◀️ اختلال شخصیت اسکیزوئید با انزوای اجتماعی و احساس بیتفاوتی نسبت به افراد دیگر مشخص میشود. دیگران کسانی را که با این اختلال زندگی میکنند اغلب بهعنوان گوشهنشین توصیف میشوند.
◀️ ابراز احساسات برای این افراد مشکل است و تمایلی به ایجاد روابط شخصی نزدیک ندارند. این نوع اختلال شخصیت نسبتاً نادر است و مردان را بیشتر از زنان تحت تأثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید در معرض خطر افسردگی نیز هستند.
◀️ فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید:
▪️همیشه فعالیت های انفرادی را انتخاب می کند،
▪️توانایی بیان احساسات خود را نداشته و گاها وابستگی عاطفی ندارد،
▪️از فعالیت ها لذت زیادی نمی برد،
▪️نسبت به انتقاد یا تشویق بی تفاوت است،
▪️تمایلی به روابط شخصی نزدیک ندارد،
▪️به رابطه جنسی تمایل ندارد یا علاقه کمی دارد،
▪️به جز خانواده، هیچ دوست صمیمی دیگری ندارد.
▪️افراد مبتلا به این اختلال دوستان کمی دارند، به ندرت قرار ملاقات می گذارند و اغلب ازدواج نمی کنند. علائم این اختلال همچنین ممکن است کار در موقعیت هایی را که نیاز به تعامل اجتماعی یا مهارت های مردمی زیادی دارد، دشوار کند.
▪️آنها به این اختلال به ندرت به دنبال درمان هستند و ممکن است حتی روان درمانی نیز برایشان یک چالش به نظر برسد، زیرا ایجاد رابطه با درمانگر برایشان دشوار است. انزوای اجتماعی که مشخصه اختلال شخصیت اسکیزوئید است دریافت کمک و حمایت را دشوار می کند.
▪️این افراد در روابطی که بر پایه فعالیتهای فکری، شغلی یا تفریحی متمرکز باشند احساس بهتری دارند؛ زیرا در چنین روابطی نیازی به خودافشایی و صمیمیت عاطفی نیست و البته که چنین فعالیت هایی می توانند یک راه عالی برای ایجاد ارتباطات اجتماعی باشند بدون اینکه خودتان را تحت فشار قرار دهید.
▪️اگر یکی از عزیزانتان مبتلا به این اختلال است، می توانید با اجتناب از قضاوت، صبور بودن و تشویق فرد، به درمان او کمک کنید. از تلاش برای سوق دادن فرد به فعالیت ها یا روابطی که باعث ناراحتی یا فشار می شود، خودداری کنید. در عوض، به دنبال فعالیت هایی باشید که می توانید با هم انجام دهید و نیازی به سرمایه گذاری عاطفی زیادی ندارند.