با شوک عاطفی چه کنیم؟
◀️ افراد ممکن است در پی یک رویداد آسیب زا، مانند تصادف، از دست دادن شغل یا مرگ یکی از عزیزان، شوک عاطفی را تجربه کنند.
◀️ واکنش هر کس به وقایع آسیب زا متفاوت است. بسته به شرایط، ممکن است احساس بیحسی کامل کنید یا ممکن است هراس، عصبانیت یا انزوا را تجربه کنید. همچنین ممکن است دچار علائم فیزیکی مانند ضربان قلب سریع، تنگی نفس، یا احساس سنگینی شوید.
◀️ بلافاصله پس از یک شوک عاطفی، مهمترین مسئله این است که بر راحتی و امنیت خود تمرکز کنید تا تعادل عاطفی خود را بازیابی کنید. شوک عاطفی اغلب کوتاه مدت است، اما ممکن است ادامه یابد یا به اختلال اضطراب پس از سانحه یا (PTSD) تبدیل شود. PTSD را می توان توسط یک متخصص سلامت روان ارزیابی، تشخیص و درمان کرد.
◀️ راهبردهایی که در ادامه می آیند، می توانند به شما کمک کنند با شوک عاطفی کنار بیایید و حس تعادل خود را بازیابی کنید:
▪️اطراف خود را با افراد حمایت کننده احاطه کنید.
▪️به جایی بروید که احساس امنیت کنید.
▪️آب بخورید و هیدراته بمانید. به خوبی از خود مراقبت کنید یا اجازه دهید دیگران از شما مراقبت کنند.
▪️با حیوانات خانگی و وسایل و سرگرمی های مورد علاقه خود مشغول شوید.
▪️حواس خود را با بازی های ویدیویی پرت کنید، زیرا آنها توجه و تمرکز زیادی می طلبند و می توانند به شما در مدیریت افکارتان کمک کنند.
▪️بپذیرید که در حال حاضر نمی توانید مثل سابق کار کنید چرا که ذهن و بدن شما کار بزرگ دیگری برای انجام دادن دارد.
▪️لزومی ندارد در مورد وضعیت جدید زیاد صحبت کنید یا آن را پردازش کنید، در حالی که هنوز در بطن موضوع دردناک هستید. این کار شرایط را بدتر خواهد کرد چرا که ذهن و بدن شما به دنبال تایید این مطلب است که شرایط بسیار پیچیده و سخت است.
▪️زیاد به خودتان فشار نیاورید و اجازه دهید فضاهای امن، افراد و اشیاء آرامش بخش شما را به روشی بدون فشار از این شرایط خارج کنند.