آنچه در مورد اوتیسم در کودکان باید بدانید!



◀️ اختلال طیف اوتیسم مجموعه ای از شرایط است که بر ابعاد مختلف رشدی کودکان تأثیر می گذارد. کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب با برقراری ارتباط مشکل دارند و ممکن است فاقد مهارت های اجتماعی معمولی باشند. علائم اوتیسم در کودکان بسیار متفاوت است، اما به صورت کلی اوتیسم بر رفتارها، ارتباطات و مهارت های اجتماعی کودک تأثیر می گذارد.

◀️ از هر 160 کودک در جهان امروز 1 کودک مبتلا به اوتیسم است . تشخیص و درمان اوتیسم در اسرع وقت به نفع کودک است چرا که کودکان اوتیستیک بیشتر در معرض بیماری هایی مانند افسردگی، اختلال کمبود توجه/بیش فعالی، صرع و اضطراب هستند.

◀️ علائم اوتیسم در کودکان
کودکان اوتیستیک طیف وسیعی از علائم را تجربه می کنند. علائم اوتیسم از کودکی به کودک دیگر و در سنین مختلف، متفاوت به نظر می رسد و ممکن است گاهی در دختران با پسرها متفاوت باشد.
به نظر می‌رسد دختران مبتلا به اوتیسم ساکت‌تر هستند و علائم خود را بهتر می‌پوشانند. به همین دلیل تشخیص اوتیسم در دختران کمی پیچیده‌تر از پسران است.


◀️ از دسته علائم مبتلایان به اوتیسم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

▪️مشکل در ایجاد یا حفظ تماس چشمی با دیگران
▪️مشکل در برقراری ارتباط با افراد دیگر
▪️مشکل در یادگیری چیزهای جدید
▪️مسائل مربوط به مدیریت تغییرات جدید
▪️واکنش شدید به صداهای بلند و نورهای روشن
▪️نشان دادن رفتارهای تکراری مانند دست زدن مکرر یا تکان دادن بدن به جلو و عقب

◀️ چه چیزی باعث اوتیسم در کودکان می شود؟
تعیین دقیق علت اوتیسم در کودکان یا بزرگسالان دشوار است. با این حال، عوامل خطر متعددی وجود دارد که تصور می‌شود در ایجاد این بیماری نقش دارند.

عوامل محیطی و ژنتیکی به عنوان محتمل ترین مقصر شناخته شده اند. شواهد قابل توجهی مبنی بر ارتباط اوتیسم با عوامل ژنتیکی وجود دارد، اما هیچ ژن خاصی برای ایجاد این اختلال شناسایی نشده است. احتمال این وجود دارد که ژن‌های مختلف می‌توانند باعث این بیماری شوند.


◀️ نکاتی برای والدین دارای کودکان اوتیسم

▪️در حال حاضر درمانی برای اوتیسم وجود ندارد اما با تشخیص به موقع می توان اوتیسم را به خوبی کنترل کرده و با آموزش دیدن اطرافیان، می توان شرایط زندگی را برای کودک مبتلا و خانواده آسان تر کرد.  


▪️از برنامه درمانی کودک خود مطلع باشید. این معمولاً شامل ترکیبی از دارو و درمان است. با برنامه درمانی مناسب، کودک اوتیستیک شما می تواند زندگی سالمی داشته باشد.
▪️عضو گروه های پشتیبانی کودکان اوتیستیک باشید. می توانید به انجمن های اوتیسم بپیوندید. صحبت با والدین دیگر کودکان اوتیستیک و شنیدن تجربیات آنها می تواند مفید باشد.

▪️فراموش نکنید که از خودتان نیز مراقبت کنید. در کنار تلاش برای حفظ تمام نیازهای کودکتان، مراقب باشید که خودتان دچار فرسودگی نشوید. اگر شما در بهترین حالت خود نباشید، نمی توانید از کودک خود مراقبت مناسبی انجام دهید.
▪️مراقب علائم اولیه این بیماری در فرزندان خود باشید. داشتن یک کودک اوتیستیک به این معنی است که کودکان بعدی در معرض خطر بیشتری برای تولد با این بیماری هستند.