چرا اخبار بد و حوادث ناگوار توجه ما را جلب می کنند؟
◀️ شما در ترافیک بزرگراه گیر کرده اید. همانطور که با سرعت کم در حال حرکت هستید، ماشین های پلیس را می بینید که بابت یک تصادف جمع شده اند و اگرچه ماشینهایی که با هم برخورد کردهاند در کناری هستند و هیچ مانعی در جاده ایجاد نمیکنند، هر ماشینی که از آنجا میگذرد سرعت خود را کاهش میدهد تا تصادف را مشاهده کند و شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید.
◀️ مغز ما چگونه به اخبار بد واکنش نشان می دهد؟
به گفته برخی روانشناسان این فرآیند در واقع غریزه بقای ما را تحریک می کند.
مغز ما اطلاعاتی از یک فاجعه را دریافت می کند. این فاجعه می تواند شامل مشاهده یک تصادف رانندگی، تماشای اخباری درباره طوفان یا زلزله، و اخبار سقوط یک هواپیما باشد. سپس این اطلاعات، آمیگدال (بخشی از مغز که مسئول احساسات، تاکتیکهای بقا و حافظه است) را تحریک میکند و نهایتا مشغول ارزیابی می شود که آیا این داده ها (آگاهی از فاجعه) تهدیدی برای شما به حساب می آیند یا خیر.
▪️مطالعه ای نشان می دهد که ما به تجربیات منفی بیشتر از تجربیات مثبت واکنش نشان می دهیم و از آنها یاد می گیریم.
عده ای از روانشناسان معتقدند پیگیری اتفاقات بد توسط ما، به عنوان یک مکانیسم پیشگیرانه عمل میکند تا اطلاعاتی را در مورد خطراتی که باید از آن اجتناب کنیم و از آنها فرار کنیم، به ما بدهد.
▪️تا جایی که آنچه را که شاهد آن هستیم تهدید به حساب نیاید، به این اخبار و حوادث، به عنوان راهی برای رویارویی با ترس های خود بدون اینکه خودمان در معرض خطر قرار بگیریم، نگاه می کنیم.
▪️مشاهده خشونت و ویرانی، چه در یک رمان، فیلم، تلویزیون یا صحنههای واقعی زندگی، این فرصت را به ما میدهد تا با ترسهای خود از مرگ، درد، ناامیدی، تحقیر و انحطاط روبرو شویم. این تجربه ای از نابودی است در حالی که هنوز هم در سطحی از امنیت به سر می بریم.
▪️ این احساس گاهی وقتی در یک ارتفاع بدون محافظ و نرده می ایستیم و یا در باغ وحش از پشت شیشه به یک شیر وحشی نگاه میکنیم هم تجربه می شود.
ما خودمان را در چنین شرایطی قرار می دهیم تا سوالات نهایی را با هیجانات شدید از خود بپرسیم. "اگر در این موقعیت خطرناک قرار میگرفتم، چه میکردم؟ آیا میتوانم درد را تحمل کنم؟ می مردم یا زنده می ماندم؟ "
▪️ ما سناریوهای مختلف را در ذهن خود بازی می کنیم زیرا به ما کمک می کند تا احساس کنیم آنچه را که غیرقابل کنترل است تا حدی در کنترل داریم."
▪️نگاه کردن به بلایا همدلی ما را تحریک می کند.
نگاه کردن به بلایا همدلی ما را تحریک میکند و ما بهعنوان انسان برنامهریزی شدهایم که همدل باشیم - این یک وضعیت روانی اجتماعی کلیدی است که ما را انسانهایی اجتماعی میک